dinsdag 25 augustus 2009

Verandering opleidingsstructuur BHV

In de afgelopen periode zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd ivm de nieuwe opleidingsstructuur voor de opleiding bedrijfshulpverlening, ook wel bekend als 'BVH opleiding'.

Vanaf 1 september 2009 is het mogelijk om deel te nemen aan de opleiding BHV nieuwe stijl en is het nieuwe examenreglement van kracht. De invoering van de nieuwe stijl verloopt geleidelijk. Voor 1 januari 2010 kan deelgenomen worden aan zowel de oude en de nieuwe stijl, maar na 1 januari 2010 wordt volledig overgegaan op de nieuwe stijl.


Het overgrote deel van de opleidingen zal naar verwachting, ook in de toekomst, bestaan uit een complete basisopleiding of een complete herhaling (zoals nu). Naast deze complete opleiding, wordt vanaf 1 september 2009 ook de mogelijkheid geboden om voor een deelcertificaat te kiezen.


Ook kunnen de complete opleidingen worden aangevuld met vakspecifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld adembescherming of procedure gevaarlijke stoffen etc. Het is dan de bedoeling dat er maatwerk wordt geleverd.

Geen opmerkingen: