woensdag 19 november 2008

Hij is er weer!

Eindelijk. Hij is er weer. Ik vond het maar niets zonder Sinterklaas. Almere had de eer hem afgelopen zaterdag te mogen ontvangen. Zoals ieder jaar betekent dat direct hard werk voor de Normen-Piet. Hij moet toezien op de handhaving van de NEN 0512. "De Leidraad voor de viering van het Sint Nicolaasfeest" om precies te zijn. En dat is nog best een klus.

Hij moet de vervoersmiddelen controleren (Pakjesboot 12, Americo etc), de Sinterklaasetiquette in de gaten houden (kleding van zowel Sint als zijn Pieten, begroetingen, kleurstellingen) en dan moet hij nog de 'bepalingsmethoden authenticiteit Sint-Nicolaas' toepassen. En mocht hij nu vaststellen dat het niet helemaal pluis is, dan is hij gehouden aan de 'Voorschriften bij de confrontatie met niet-authentieke personen in het bijzijn van kinderen'. Het valt ook niet mee.

Verder is in de
NEN0512 geregeld welke rituele handelingen verricht moeten worden, hoe de binnenkomst en positionering van de Sint zal geschieden en zijn de strooigoedspecificaties opgenomen. Om over gedichten nog maar te zwijgen.

Nee, dat hele Sinterklaasfeest is beslist geen sinecure. Gelukkig vindt de Sint zelf het vooral heel belangrijk dat iedereen het leuk heeft. Vooral op zijn verjaardag. Met mijn schoen en een flinke winterpeen voor het paard in de aanslag moet dat in ieder geval goed komen. Het aftellen is begonnen.

Geen opmerkingen: