woensdag 2 mei 2012

PROJECTBLOG - EEN OOGGETUIGENVERSLAG VAN EEN ISO 9001-ADVISEUR - DEEL 6

Mijn actieve betrokkenheid is even wat minder geweest de afgelopen weken. De verschillende groepen hebben hun commentaar terug gestuurd. Hopelijk hebben ze het allemaal kritisch bekeken. Op kantoor de opmerkingen verwerkt. We lopen nu een klein beetje achter op de oorspronkelijke planning.

De commentaren zijn bruikbaar. Een deel heeft betrekking op de spelling; de namen van softwaresystemen blijft soms verbazingwekkend lastig.

Helaas is het aanbestedingstraject dat als aanleiding diende voor het project niet gegund. Toch houden we de druk er op. Nog een keer met contactpersoon op locatie om tafel om de laatste plooien glad te strijken. Dan gaan we (volgens het implementatieplan) het systeem uitleggen aan het managementteam. Het leuke is dat de losse elementen van ‘het systeem’ al lang bestonden, maar dat we gaan uitleggen hoe ze nu samen hangen.

Deze blogpost is het zesde deel van een serie blogposts over een project dat tot doel heeft een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en in te voeren bij een adviesbureau. Het is onze mini soap. Een mini ISOAP, eigenlijk.

Geen opmerkingen: