woensdag 9 mei 2012

PROJECTBLOG - EEN OOGGETUIGENVERSLAG VAN EEN ISO 9001-ADVISEUR - DEEL 7

Puntjes op de 'i'
Zoals vorige week al 'geblogd'; de laatste sessie voor dat we het systeem gaan introduceren bij het MT. Gezamenlijk door de laatste openstaande punten gegaan. We zijn het er over eens dat het eerste concept van het procesmodel, met de ‘nieuwe’ smart-art van Word getekend, toch niet helemaal je-van-het is. Toch maar terug naar een model dat meer lijkt op het procesmodel uit de norm. Dit geeft uiteindelijk een beter beeld van de architectuur van het systeem. Niet echt vernieuwend, maar wel al vele malen beproefd.

Succesfactoren
De tabel met de samenhang succesbepalende factoren en processen toch maar niet helemaal ingevuld. Twee van de zeven SBF’s nog niet gekoppeld aan de processen. Dit wordt een toekomstige aanvulling. Afgesproken om in Excel een eenvoudige kwaliteitsrapportage op te zetten. Dat is dan huiswerk voor ‘de adviseur’. Even een opzetje maken. Blijkt dan uiteindelijk toch iets meer tijd te kosten. Maar het resultaat mag er zijn. De ‘meetgegevens’ worden per vestiging ingevuld. Er staat zelfs bij uit welke (operationele) registratie de gegevens gehaald moeten worden. Vervolgens worden de meetresultaten in verschillende grafieken gezet en gesorteerd. Per vestiging, per succesfactor. Maar ook uiteraard de totalen. Alles wordt vergeleken met de doelstellingen. Dit voorstel zal ook direct inzichtelijk maken wat de betekenis is van de verschillende niveaus die ik van ze vraag bij de doelstellingen. De Deming-cirkel is nu bijna rond. Deze kwaliteitrapportage moet nu een vast agenda-item van het daarvoor meest geschikte overleg. Nu moet alleen nog worden toegelicht wat er wordt verwacht als een indicator in het ‘rood’ staat.

Deze blogpost is het zevende deel van een serie blogposts over een project dat tot doel heeft een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en in te voeren bij een adviesbureau. Het is onze mini soap. Een mini ISOAP, eigenlijk.

1 opmerking:

Kuipers zei

Leuke blog. Ik ben benieuwd naar de afloop van deze ISOAP...