woensdag 21 maart 2007

6 goede redenen om vandaag nog te starten met ISO 14001!


In geheel willekeurige volgorde, zes redenen waarom u vandaag nog moet beginnen met de implementatie van ISO 14001:



  1. U heeft een goede reputatie
Organisaties met een goede reputatie en 'groen' imago blijken vaak winstgevender te zijn. Het biedt u de mogelijkheid om het marktaandeel te vergroten.

  1. U bespaart Energie
Vaak is het mogelijk energiebesparende projecten op te zetten die zich niet alleen terugverdienen, maar die op de langere termijn tot blijvend lagere kosten leiden. Hergebruik en recycling van warmte en producten kunnen tot aanzienlijke besparingen leiden.

  1. U voorkomt boetes en aansprakelijkheden op het gebied van milieuschade
Een goed werkend milieumanagementsysteem zorgt er voor dat u te allen tijde voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. U voorkomt hiermee dat u handelt in strijd met de wet en derhalve voorkomt u boetes. Bovendien zijn alle voorkomende milieueffecten inzichtelijk gemaakt en beheerst.
  1. U voorkomt verliezen
Er is financieel voordeel te behalen bij het nauwkeurig analyseren en verbeteren van productieprocessen. Afhankelijk van hun aard en het productieproces kunnen (bij)producten in het milieu terechtkomen. De cumulatieve waarde van verloren producten kan aardig oplopen.

  1. U vereenvoudigt het milieuvergunningtraject
Met een vergunning op hoofdzaken (VOH) geeft het bevoegd gezag maximale flexibiliteit aan een organisatie om te voorkomen dat er nadelige milieugevolgen ontstaan. Daarvoor is o.a. vereist dat een bedrijf beschikt over een certificeerbaar milieumanagementsysteem volgens de ISO 14001. In dat geval kan de vergunning maximaal afgestemd worden op hoofdzaken. Dat betekent een vereenvoudiging van de aanvraag en een soepeler ingesteld bevoegd gezag.

  1. U reduceert milieubelasting

Met het kritisch onder de loep nemen van uw processen, uw activiteiten en inkoop is winst te behalen (zie ook punten 2 en 4). Natuurlijk heeft het milieu hier baat bij. Denkt aan reductie van fossiele brandstoffen en recycling van materialen. En daar vaart iedereen wel bij. Uw bewustere keuzes zorgen vanzelfsprekend voor een reductie van milieubelasting.

Wat houdt u nog tegen?

Geen opmerkingen: